Kan Kundalini Yoga Kurere Et Knust Hjerte?







knust hjerte kundalini yoga kærestesorger sorg meditation mantra








Fra tosomhed til ensomhed. Er det bare let som en leg når man er god til, at se den større mening med alt? aaah ikke helt! 

Men der er en overraskende og magisk vej tilbage til sig selv efter et brud med x-kæresten. 

Lad mig dele min personlige oplevelse med kærestesorger og hvordan kundalini yoga blev min nye elsker. 

Lad os spole tiden tilbage..

i 2014 tog jeg en stor magisk beslutning. Jeg ville bo i Thailand et år sammen med min daværende kæreste. Planen var tydelig og spændende, vi fik købt billetter og sendt ansøgning afsted om frivilligt arbejde på en farm på øen Koh Lanta. Jeg var begejstret og fuld af sommerfugle i maven. Det her bliver det vildeste jeg nogensinde har gjort, tænkte jeg, mange gange. Men universet havde andre planer. Sådan er det nogengange. Hvad du kun har fantasi til at forstille dig, kan universet altid lige overgå med sådan ca 100%. 

3 måneder senere sagde min kæreste de famøse ord du bare ikke har lyst til at høre. “Vi er nødt til at tale sammen” Mit hjerte slog et ekstra slag og klumpen i halsen voksede. Han vinkede mig over til ham og jeg kunne fornemme et meget alvorligt blik i hans brune dredrøvede øjne. Ganske rigtigt, han havde brug for ikke at være i et forhold. Mit hjerte var knust. Jeg følte helt bogstaveligt talt at jeg måtte samle alle stykkerne op fra gulvet, hulkeden og grædefærdig, tog jeg hjem til min mor i Nordjylland. 

Hvad skulle jeg gøre? og hvad med Thailand? 

Det var her min healing igennem kundalini yogaen begyndte.

Heldigvis havde jeg min yogamåtte med mig til Nordjylland. Og som dengang ny udklækket kundalini yoga underviser havde jeg en helt skattekiste fuld af opskrifter til at hjælpe mig igennem hvad som helst. Inklusiv kærestesorger. 

Jeg besluttede mig for at stå tidligt op hver morgen og rulle min yogamåtte ud. Ifølge kundalini teknologien vil du opnå 40 gange effekt af din daglige praksis hvis du mediterer og laver yoga i den kosmiske portal, kaldet amrit vela, fra kl. 3-6. Her er telefonlinjen til din sjæl piv åben uden støj på linjen.    

Jeg fandt meditationen frem som så perfekt hed “Healing a broken heart" & “Healing The Wounds of The Heart Meditation” som er baseret på et smukt og rørende mantra. 

Du finder opskrifterne lige her: 

https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/authentic-relationships/meditation-heal-broken-heart

http://www.spiritvoyage.com/meditation/Healing-the-Wounds-of-Love/MED-000004.aspx

Kundalini yoga er opskrift baseret. Leveret fra mester til mester gennem flere 1000 år. Yogi Bhajan viderebragte visdommen til vesten og hvor den blev skrevet ned til de opskrifter har adgang til i dag. Vi har nu flere 1000 yoga sæt og meditationer at vælge mellem. Du finder ud af, med dig selv, hvad du gerne vil arbejde med og derefter finder du din meditation i de mange magiske Kundalini-manualer.

Denne opgave jeg havde givet mig selv var lidt en rebelsk test fra min side, om det nu også virkede det her kundalini halløj jeg havde brugt et års selvstudie på og et års teacher training. og det blev også en af den største udfordringer, jeg nogensinde havde sat mig for. 

Jeg vidste, at universet på en eller anden måde tilbød mig den perfekte mulighed for at rydde op og forvandle mange af de usikkerheder, jeg gemte på dybt indeni mig og som forurenede mit forhold til især mænd, gennem ren alkymi i form af meditationerne.

Jeg have ikke mulighed for at dulme og gemme mine følelser væk, jeg var nødt til at stå tidligt op hver morgen. Jeg var tvunget til at mærke ind i min ensomhed, noget jeg havde brugt meget krudt på at løbe væk fra i mange år.

Min begejstring for livet vendte langsomt tilbage

I løbet af de 40 dage jeg havde besluttet mig for at meditere tidligt om morgenen, følte jeg mig mere forbundet til mig selv end nogensinde før og med større jordforbindelse, på trods af, jeg fik færre timers søvn hver nat.

Jeg indså, at jeg havde mistet så meget af mig selv, min selvtillid. Det var en øjenåbner. Mange af morgenerne græd jeg mig igennem mantraet men jeg kunne virkelig mærke at det var tåre af transformation. Jeg tror at vi i sådan et kærestebrud skal græde et vis antal tåre for at slippe det. og vi bestemmer selv om vi giver den fuld skrue og hulker os igennem den første måned eller om vi vil trække det ud i flere år men en tåre hist og pist. Ligesom min far valgte at gøre da min mor forlod ham. 

At skulle stå op for mig selv hver morgen gav mig den tryghed, jeg havde brug for, noget at se frem til på et tidspunkt, hvor jeg følte mig så forvirret og ensom. Det gjorde mig klar over den dybe betydning af at have en regelmæssig praksis. Et helligt sted du kan søge trøst ved, som ALTID vil være der. Min Yogamåtte forlader mig aldrig! 

Når spirituel praksis ikke sætter dig fri eller gør dig glad

Det er meget nemt at bruge vores spirituelle praksis som en måde at snige os uden om vores problemer, undertrykke vores følelser, behov og ønsker. Vi kan fylde vores liv med meditation, yoga, grøn juice, detox, positive bekræftelser og selvhjælpsbøger. 

I løbet af de 40 dage, indså jeg, at hele målet med alle de her ting er at tillade os at føle os mere som os selv, ikke at ændre os til en uopnåelig version af lykke. 

Jeg følte mig ikke som den lykkeligste version af mig selv da min praksis på 40 dage var slut. Jeg følte heller ikke at mit kære hjerte var helt sig selv, endnu.

Hvad jeg følte var en større sikkerhed i hvem jeg egentlig er når jeg bare er mig. Hvad JEG ønsker at gøre med mit liv, hvordan JEG ønsker at bidrage til verden, hvilken slags kvinde jeg er. Hvilket forhold jeg ønsker at være en del af.  

Ved at lære mig selv at kende og udvikle et bedre forhold til mig selv, kunne jeg meget lettere navigere de udfordrende øjeblikke i mit liv, med mere tillid til at alt sker af en grund og er kun med til at støtte min udvikling som menneske.

Jeg kan roligt sige, at den sommer i 2014 er en sommer jeg aldrig glemmer.  Jeg gik igennem ikke bare ét, brud: et med min kæreste og et med mig selv, og jeg er endelig landet et sted, hvor jeg føler mig mere MIG.

Nu skriver vi 2019 og siden den sommer 2014 har jeg ikke misset en eneste dag i min morgen praksis. Så jeg kan hermed skrive under på at kriserne i vores live i virkeligheden er den størte gave vi overhovedet kan få! For det er igennem lidelse og smerte vi kan opnå den største befrielse.

“Your greatest suffering is your greatest liberation”

Intet varer forevigt min kære, så det du oplever lige nu vil have en ende, det eneste du skal er at være der for dig selv og må vide at du ikke er alene. En skønne dag vil det hele give mening.

Sat Nam
Nickoline

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!