Der er guld at hente i mørket. Om at give slip og overgive sig















At udvikle sig er ikke altid fest og ballade. Når jeg sidder og svarer mails og kommentarer fra mine kursister ligger jeg mærke til at spørgsmålene bliver langt mere personlige og ofte smertefulde jo dybere vi kommer ind i forløbet. Det får mig til at tænke tilbage på min egen proces og jeg ønsker at dele nogle erkendelser og tanker omkring mørket med dig, som jeg fandt ro og støtte i når mørket trængte sig på.

Udvikling, hvilket er, hvad jeg tror, denne proces er - altså den proces, mange kalder opvågning/awakening, etc. - er, i sin kerne, en proces i at overgive sig, et temmelig unaturlig koncept for sindet, som sammenligner det med oplevelsen af overgivelse til døden.

Det her er grunden til at så mange stopper udviklingsprocessen. Det midlertidige ubehag kan være meget intens, og vores første reaktion er at vende om og løbe den anden vej.

Overgive sig til HVAD?

At overgive sig starter med at overgive sig til øjeblikket, uanset hvor du er, og hvad du laver. Nogle gange er det øjeblik smertefuldt, nogle gange lykkelig, nogle gange kedeligt, udmattende, vredt, og alt der imellem.

Når vi overgiver os til de her ting - skøre som grimme - er det blot at sige: 

"Jeg er villig til at se på dette og forbliver åben for hvad end det fører til."

Lad os nu sige, at du fanger dig selv i at blive irriteret på at nogen gør noget absurd, ligesom min egen favorit: 

En flok turister som stopper op lige foran dig midt på strøget i myldretiden for at tage billede af en eller anden bygning, mens du forsøger at skynde dig hen til toget/bussen. Her har du flere forskellige muligheder at reagere på.

Jeg kan ofte komme til at forestille mig at skubbe til de her turister og råbe, “Bliv ved med at gå!"

Men så ville jeg blive ked af det og utilfreds med mig selv og blive ved med at være i den følelse et godt stykke tid.

Men, hvis jeg ikke dømmer de følelser, har jeg en mulighed for at se dem og krydre det med noget andet, som fx latter, "Se lige deres outfits", eller med kærlighed, "De har aldrig set noget lignende."

Bare den anden dag blev jeg fanget bag to turistgrupper med nul engelsk. De var ude af stand til at bruge billetautomat, så de stod bare der og trykkede løs på alle de forkerte knapper, helt hjælpeløse. Jeg blev irriteret, må jeg indrømme. Jeg ville bare så gerne nå at tage toget hjem til Århus ellers skulle jeg vente endnu en time. Jeg observerede min ærgrelse, tillod det at stilne af, og derefter nærmede jeg mig dem og tilbød at hjælpe med at købe deres billet. og så var jeg på vej hjem i løbet af nul komma fem. De var taknemmelige; Jeg følte mig godt tilpas. Win win.

Der er også en dybere ÅRSAG TIL AT LÆRE at give slip og overgive sig

Når overgivelse bliver vores normale respons åbner vi os op til at større ting bliver tilgængelige. At praktisere overgivelse, træner os i den største overgivelses opgave, vores fysiske død - overgivelse af at leve som vores sjæl: intuitivt, glad, fri.

Vi kan ikke bare få en billet til denne oplevelse; det opnås ved at anvende overgivelse i et hvert øjeblik af livet.

AT DEALE MED THE BIG STUFF

Når vi fx begynder at lave kundalini yoga og arbejde med chakrasystemet ved at balancere og rense det, begynder vi at rense mange smertefulde og unødvendige underbevidste overbevisninger indviklet i vores energifelt og vi kan ofte i perioder opleve dyb sorg. Det tror jeg sker af flere grunde:

Vi genoplever visse smertefulde minder

Vi føler, at vi er ved at miste kontrollen, sindet fylder os med tvivl, frygt og angst

Begge disse erfaringer, der ofte går hånd i hånd, kan effektivt selvsabotere vores udvikling, da vi foran os ser en stor, uigennemtrængelig mur kaldet: "DENNE HER gør avs!", og afbryder selvudviklings arbejdet af frygt for endeløs smerte.

1. Genoplevelse af smertefulde minder

Du har sikkert hørt mig nævne det før, at healing igennem kundalini yoga og meditation er anderledes end mange selvudviklings teknikker, fordi det ikke kræver, at du er opmærksom på hvilke ting der bliver renset ud i. Det kræver ikke psykolog samtaler, langt terapi forløb eller bevidst smerte behandling hvorfor og hvordan det hele er opstået. Det tager kundalini yogaen og meditationen helt selv styr over. 

Nogle gange sker der det at der visse ting, der skal ses på, fordi vi har brug for at lære nogle værdifulde erfaringer fra situationen.

2. Følelsen af at miste kontrollen og opleve TVIVL, frygt og angst

Grunden til at vi går igennem oplevelser af frygt, angst og lignende, er simpelthen for at opleve egoets fantastiske palette af sabotage. Efter alt, er egoets eneste formål er at forblive den ubestridelige konge i vores liv, og overgivelse er ikke ligefrem på dagsorden.

Egoet kender os yderst godt, så det trykker på alle de rigtige knapper og gør selve tanken om healing og selvudvikling til en skræmmende, mørk grotte.

Det er sådan egoet fungerer, og overlever.

Vi glemmer, at VI har magten i alle situationer, og at svaret ligger i at give slip og overgive sig.

BRUG AF VÆRKTØJER

Vi tror ofte (jeg gør i hvert fald), at når vi går i gang med en livsændrende rejse så er den velsignet af universet, og derfor bør være let og legende. "Jeg healer mig selv, og dermed hjælper jeg andre. Hvorfor føler jeg mig så som en stor bunke rod?”  At forstå egoet her er en gave, samt have og bruge de rette værktøjer til at håndtere mørket.

Jeg praktiserer Chakra meditation og kundalini yoga regelmæssigt. Jeg gør disse ting, fordi i mine års søgen på metoder, der virker, er det det eneste, der har skabt vedvarende forandring i mit liv.

Det er især vigtigt for mig at have redskaber, der virker, for redskaber, der ikke fungerer får hurtigt ben at gå på. I denne intense og til tider overvældende tid har vi bare brug for redskaber der virker hurtigt og vedvarende. 

I løbet af min egen healingsproces, har jeg genoplevet mange smertefulde episoder. Jeg har grædt, tilbragt dage i sengen, stoppet med at spise (for så at spise alt i køleskabet den næste dag), den eneste effektive ting at gøre for at afslutte de svære oplevelser er og bliver overgivelse.

GENBRUG ENERGI

Udvikling, at vågne op, blive oplyst, hvad vi end kalder det, er ikke en proces som handler om at ignorere, at plukke og vælge, hvad du ønsker at se i selv. Det er simpelthen en ofte rodet proces hvor du omdanner fastlåst energi til nyttig, brugbar, frit flydende energi.

Accepter dit mørke, overgiv dig til det, og omdan det ved brug af medfølelse og forståelse.

Simpelt :)

Alligevel kan denne transformation kun ske, når vi holder op med at frygte de mørke steder i vores sind og i stedet tager os tid til at være med det og tilgive.

Jeg ønsker dig held og lykke på din rejse og husker dig lige på at: alle, der er vågnet op, har udviklet sig, eller er blevet oplyst har måttet gå gennem den helt samme vilde proces.

Kærligst
Nicoline

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!