Essensen af Bali - Min Bali GuideNydelse Yoga & Magi

Har du nogensinde været på Bali? Hvis ikke vil jeg forære dig en eksotisk smagsprøve lige her.

Hvis du kunne købe essensen af Bali som parfume ville den helt sikkert dufte af friske kokosnødder, palmer, rismarker, nydelse og en snert af total zen.

Det var helt fantastisk at opleve Bali i en smuk og sårbar periode af mit liv hvor tæppet blev hivet væk under mig og jeg måtte genopfinde og genfinde mig selv helt på ny. Findes der et bedre sted end på øen som kaldes for gudernes øen at starte rejsen tilbage til sjælen? Jeg mærkede tydeligt i energien her at den var støttende og nærende for min sjæls rejse. Under hele opholdet følte jeg virkelig essensen af ren eventyr, magi, oplevelse og rejse. Det er lige det som er min sjæls manifestations brødkrumme (et nyt udtryk jeg har lært for når du følger det din sjæl drømmer om). Jeg suger denne følelse til mig. For kan jeg føle den nu, kan jeg trække mere af den ind i mit liv, fordi jeg allerede er i den. Det du fokuserer på vokser. Det er en universel lov. Jeg behøver ikke gå at vente på at eventyr og rejser folder sig ud for fødderne af mig, jeg er i det, allerede. Nogengange kan vi ikke se tingene selvom de er lige for næsen af os.

Jeg var så heldig at tilbringe 2 måneder på Bali i december 2014-2015 februar. I den tid havde jeg tid tilat fordybe mig og tage på det dejligste eventyr. Og er du til hippie boho spiritualitet og sundhed så er Bali det helt rette sted at lade sin sjæl folde sig ud.

Mange har spurgt om mine anbefaling på Bali og der er en vild Bali bølge lige nu, så jeg tænkte at jeg ville komme med mine oplevelser og dele hvad jeg synes er værd at besøge når du er der. Photo by Scarlett Wynter www.thebohemeroad.com


Photo by Scarlett Wynter www.thebohemeroad.comSpisestederne: 

Det er super nemt at finde sunde, økologiske, veganske, vegetariske, raw food steder på Bali. Og ikke nok med det, så har de virkelig flair for at lave det super æstetisk og de formår at tilberede det så lækkert at hver bid er som en himmerigs mundfuld. mmmh mine tænder løber helt i vand nu. (hvorfor var det nu jeg besluttede at holde juice faste de næste 3 dage? phew.) 

Earth Cafe (findes både i Siminiyak, Sanur og Ubud) 
En lækker økologisk café hvor du kan risikerer at rende ind i dine sjælesøstre. Det var i hvert fald hvad der skete for mig. Atmosfæren er så lækker. og i Ubud kan du nyde din mad ude på balkonen eller du kan tage den med ind i verdens første vegetariske biograf. Her fik jeg nydt en masse mad i selvskab med disney figure, kendte skuespillere og nogengange forvandles biografen til et danse sted hvor du kan komme og danse præcis som din krop har lyst til uden at der blev set skævt til det. Kan klart anbefale deres Raw chokolate mousse cupcake, de grønne juices og deresMediterranean plate! med humus, tahin, babaganush, marinerede aubergine, tabuli, arabisk salat, falafel, matbucha og surkål.Skærmbillede 2016-06-16 kl. 19.46.01.png
Soma
Dette er mit absolut yndlingssted! pga placeringen og indretningen, maden og atmosfæren. Soma har det hele. Det er som at træde ind i en lille regnskovshule med livemusik og lækkerhed. Det var her jeg let oplevede at møde nye mennesker samtidig med at det også blev respekteret hvis jeg bare havde lyst til at sidde og læse eller arbejde for mig selv. Her mødte jeg en langhåret dude som hed Salomon, han var lige ved at overtale mig til at prøve sin medicinmand som brugte frø tonics til detox (ja frøer, alt qack qack hoppende frøer). Det var så flippet at jeg ikke forstod en dyt af det. Men det havde bare gjort en verden for ham. Hver sin rejse;). 

Jeg har smagt rigtig meget lækkert mad her, men én ting du må love mig at prøve er deres buenos dias wraps og deres pumpkin spice pancakes. Ofte vidste jeg ikke hvilken ret jeg skulle vælge imellem så jeg endte med at spise dem begge to. yum yum yum. Pumpkin spice pancakes, Photo by Scarlett


Pumpkin spice pancakes, Photo by Scarlett

Photo by Scarlett


Photo by Scarlett

Buenos dias wrap


Buenos dias wrapSeed of life

Næsten lige overfor Soma finder du den Rå café seed of life. Her kunne man sidde på pudder og lave borde total Japanese style og få de lækreste urtetonics, jeg klappede i hænderne da jeg så man kunne få gotu kola urtebryg. Noget af det bedste jeg smagte her var deres rå pandekager med banan og chokolade sovs. Jeg er nok lidt af en chokoladegris. mmmRaw Banana Chocolate Pancakes. Photo By Scarlett


Raw Banana Chocolate Pancakes. Photo By Scarlett

Clear Café 

En farvestrålende café med vild palme udsigt. For et par år siden skete der en frygtelig ulykke, caféen brændte helt ned til grunden. Dengang befandt caféen sig inde i Ubud centrum. Men jeg tror på at denne ulykke i virkeligheden var en blessing in disgues. For efter ulykken flyttede Clear lokation og byggede caféen op på ny, nu med masser af farver og et punkt højt oppe der gør det muligt at se ud over palmer og den smukke balinesiske arkitektur. Det er et smukt sted og besøger du dette sted må du love lige at drikke en Casshew choko milkshake for mig.

Alchyme

Det sidste tidsrum af mit Bali eventyr boede jeg tæt på denne rå café. Super hyggelig og med rigtig god plads. Jeg var helt vild med deres morgenmad buffet her kunne du blande alle mulige forskellige ro yugurts (fx spirulina yugurt) med alverdens granola toppings og rå chokolade stykker eller chokolade sovs. Rå mango yogurt med rå chokolade sovs, boghvede granola, dragefrugt og chokolade overtrukket cashew nødder.


Rå mango yogurt med rå chokolade sovs, boghvede granola, dragefrugt og chokolade overtrukket cashew nødder.

 

Bali Buddha

Denne café har rigtig lækre kager. Men ikke helt så sunde som de andre steder. I hvert fald ikke alle kagerne. Min New Zealanske veninde Scarlett og jeg bestilte en dag en slags chokolade mousse kage som var så lækker at det næsten ikke var til at rumme. De har også kombucha ang mass. Det var faktisk også her jeg fik hjælp af en venlig dame med at forny mit visum. Så en cafe med mange muligheder og søde folk. Cafeen hænger sammen med Bali Buddha market hvor man kunne købe sunde snacks, råvarer og superfoods. Chocolate Mousse Cake. Photo by Scarlett.


Chocolate Mousse Cake. Photo by Scarlett.Kafé 

Dette var en af de første caféer jeg spiste på da jeg først ankom til Bali. Den er stor og har meget fint udvalg af sunde lækre sager. Det lækreste jeg smagte var en vanilje kokosvand. mmm. Det er her mange af yogierne holder til. The yoga barn cafe

På det mest populære yoga sted på Bali har de selvfølgelig en café tilknyttet og den er så hyggelig. Her får du nærmest en følelse af at du sidder i junglen og spiser din frokost pga alle palmetræerne der omkranser caféen. Jeg husker at de også laver frokost buffé efter ecstatic dans om søndagen. Meget hyggeligt at sidde og spise med alle de andre dansemus efter en svedende omgang lykkebrus og frihed. Her er maden ayurvedisk. Her mødste jeg min nye veninede Joanna fra Australien. Atman Café 

Super hyggelig cafe med lækker mad og god internet. Her foretog jeg ofte mine skypecalls mens jeg indtog de lækreste glutenfri avokado madder. En dag efter ecstatic dancing to Ryan og jeg ind og fik avokado madder to go og tog hjem til mig og hoppede i poolen. selvfølgelig efter vi havde spist.Nytårs aften på Atman Café med Scarlett.


Nytårs aften på Atman Café med Scarlett.Divine Earth

Denne café ligger i byen Seminyak, mit første stop på rejsen. Her er alt rå og vegansk og lidt dyrt ift andre steder men rigtig lækkert. Jeg fejrede jule aften på denne cafe. Og fik en kage serveret hvorpå der stod “merry christmas” hvor sødt var det lige. Forinden havde jeg været til et lækkert vinyasa flow i yogastudiot lige over cafeen. og selvfølge måtte jeg som kundalini yogini prøve deres Breath of fire juice (gurkemeje, gulerod, spinat, agurk og æble) og prøv endelig deres rå Banana pancakes, med vanilje cashewcream og chili karamelsauce. Holy moly. Skærmbillede 2016-06-16 kl. 19.44.29.png
Sari Organic

En cafe med seriøs fed udsigt udover de smukke klassiske rismarker. Personligt synes jeg ikke maden var noget at råbe hurra for, for jeg husker den ikke særlig godt. Men det er værd at tage derop for om ikke andet blot at nyde udsigten med en kokosnød i hånden. Et godt tidspunkt at besøge denne cafe på er omkring solnedgangstid. Smuk med smukt på siger jeg bare. 5 sultne yogier, 5 forskellige nationaliteter.


5 sultne yogier, 5 forskellige nationaliteter.Wayan’s Coconut Juice Bar

Her kan du få vildt billige juice og frisk kokosvand og den balinesiske healings drik Jamu. Du ved den drik Elizabeth Gilbert får efter sin strandfest med lidt for mange tequelas. 

Jamu: gurkemeje, ingefær, tamarind og kokosvand


Jamu: gurkemeje, ingefær, tamarind og kokosvandYoga steder: 

The Yoga Barn

Et sted du skal besøge hvis du er til yoga. Det er Balis mest populære yoga sted og omgivelserne er også de smukkeste jeg nogensinde har set. Den store og åbne yogasal er placeret højt oppe så du har udsigt ud over palmerne. Du kan gå til alt fra kundalini yoga, til yin yoga med tennisbolde, ecstatic dance, workshops, Hatha, Vinyasa og meget mere. Photo by Scarlett Wynter.


Photo by Scarlett Wynter.Naya Ubud

Et smukt men mindre og hyggeligt yogasted. Her tilbydes der kundalini yoga og skønne Rebecca Pflaum afholder kundalini yoga teacher training her.  

Desi Seni

Jeg har selv planlagt at skulle besøge dette sted men desværre nåede jeg det ikke før jeg tog videre til Ubud. Det er stadigvæk på min liste fordi det er den smukkeste øko village og de har kundalini yoga på programmet. Hvis du kender Lissa Rankin forfatteren til Mind Over Medicin så har jeg hørt en lille fugl synge om at det er her hun holder sit skrive retreat. 

 

Prana Spa

Dette var første sted jeg fik mig en yoga time. Det var absolut den smukkeste yogasal jeg har set. Det lignede nærmest et Palads fra Alladin. Jeg deltog i forskellige klasser her bla med en lokal balanesisk gut som snakkede virkelig hurtigt fordi han skulle give instruktioner på både engelsk og brahasa (det balinesiske sprog) men fantastisk nok formåede han at katalysator en følelser af ro og tilstedeværelse i alle deltagerne. Jeg svedte så meget at jeg var lige ved at besvime. Så jeg tog den beslutning at det ikke var her jeg skulle prøve hot yoga også for det var så rigelig hot for mig i forvejen. Timen gjorde mig glad og det var også hvad de andre deltagere opleveleve og det endte med at en flok andre piger ville have mig med i deres billede. Først skulle jeg tage et af dem alle og herefter skulle jeg selvfølgelig være med. Det var sødt. 

Ubud Yoga House

Her var jeg til en dejlig Hatha yogaklasse midt i ris markerne. Det var ren fryd for øjet og sjælen på samme tid. Efter klassen gik alle os deltagere hen og spiste frokost på Sari Organic restaurant. 

Andre aktiviteter din Sjæl vil elske: 

 

Paradiso vegetarisk biograf

Denne biograf har jeg beskrevet under earth café. Kan varmt anbefales. 

Ecstatic dance

3 timers dans uden regler, uden koreografi og tællen takter. Her kunne jeg slev bestemme hvordan min krop skulle bevæge sig. I starten var det lidt mærkelig og svært at give slip. For hvordan her JEG egentlig lyst til at danse?Jeg har selv adskillige danse uddannelser og undervisnings timer bag mig. Siden jeg var lille har jeg gået til dans og gymnastik. Jeg har danseblod i årene. Men jeg har altid været van til at det skulle være et bestemt stykke man skulle lære udenad til fingrespidserne (eller tåspidserne i det her tilfælde) Så det var lidt ude af min komfortzone at stå i et rum fyldt op med svedende mennesker der bare var der for at danse røven ud af bukserne og på den måde de lige præcis havde lyst til. 

men efter nogle minutter begyndte noget meget magisk at ske, jeg gav slip på alt og en følelse af total frihed, flow og glæde brusede i mit blod. Det her er mere end blot dans. Det var noget af det smukkeste og mest vidunderlige jeg nogensinde havde prøvet. Jeg tror det kaldes ÆGTE FRIHED. Og det føltes som at være vendt hjem. 

Der var ikke lagt op til flirt og dans med andre. Faktisk måtte du ikke tale med nogen. Kun danse. og kun danse med andre hvis du havde lyst. De fleste fandt deres egen indre dansemus frem og det var smukt i sig selv. Oplevelsen af at gøre det sammen var noget helt særligt. Det var som om alle havde sluppet egoet og var blevet til én smuk dans. Kun kærlighed, accept og rummelighed flød over. 

Det her er ikke dans med hovedet for at få dansen til at sidde i skabet. Det her er dans med kroppen og det er noget helt helt andet. Så lov endelig at du giver det en chance og prøver det af, for jeg lover dig, det er absolut magisk.

Shamanic Sound And Dance Journey i Naya Ubud

Dette event mindede på mange måder om ecstatic dance. Det handlede nemlig også om at give slip og danse frit fra hjertet. Denne her gang var det blot med live musik og en shamanistik lydhealer, der efterfølgende gik rundt og spillede på en dederidoo hen over chakrane mens vi alle lå i savasana. Det var som om rytmerne ramte lige ind i mine blokeringer og frigav dem på smukkeste vis.

De fem rytmers dans på Taksu Spa

Efter ecstatic dance måtte jeg bare have mere dans. Så jeg fandt dette arrangement hvor vi blev guided igennem de fem rytmer, en dans hvor du både danser alene men også med de andre deltagere. Imens jeg skriver dette kommer jeg i tanke om at jeg faktisk også var til Shakti Dance her. En kvindelig dans hvor femininiteten fik plads. Her følte jeg mig lidt som en hulahula danserinde på Hawaii.

Det hellige vandtempel

Dette sted var blot et stop på en rundtur rundt i Ubud, så jeg nåede kun at snuse lidt til templet og se det udefra. Smukt så det ud og sidenhen har jeg fundet ud af at du kan komme til ceremonier herinde og endda også være med til en slags ny dåb i dit sande jegs navn.Sara & jeg foran indgangen til det hellige vandtempel.


Sara & jeg foran indgangen til det hellige vandtempel.Cykeltur rundt i rismarkerne

Jeg blev inviteret med til en cykeltur rundt i rismarkerne af min nye Australske veninde Joanna. Her kørte vi i en flok på 10 rundt på mountenbikes og besøgte en lokal skole, kaffeplantage og et klassisk balinesisk hjem. Vi sluttede cykelturen af på en smuk resturant placeret midt ude i rismarkerne. Jeg følte mig vildt Julia Roberts agtig, sådan at køre rundt i rismarkene og jeg får et smil på læben ved tanken om det nu. Det var denne gut der arrangerede turen.  

Joanna synes vi skulle lave en yogapose sammen midt i rismarkerne.


Joanna synes vi skulle lave en yogapose sammen midt i rismarkerne.

Besøg Ketut fra Eat Pray LoveRIP Ketut


RIP KetutDesværre er dette ikke længere muligt. Jeg begyndte denne guide for noget tid siden og der var denne vidunderlige medicin mand Ketut, fra Eat Pray Love stadig en levende legende her på jorden. Nu har han skiftet form og er tage tilbage til stjernerne. Jeg tror ikke han kommer tilbage, med alle de mennesker han har hjulpet på jorden har hans arbejde helt sikkert være med til at fuldende hans sjæle mission hans arbejde her er komplet. Det siges at dagen efter hans død blev Bali ramt af et jordskævl, som om jorden lige måtte råbe farvel til et af sine kæreste mesterværker. Rest in Peace Ketut. HER kan du se en lille film med steder og stemning fra skønneste Bali.

Jeg skal afsted igen til Februar 2017 for at afholde Kundalini Yoga Retreat. Så hvis du vil opleve Bali sammen med mig må du ikke gå glip af dette enestående retreat. Læs meget mere om det HER 

Hvor drømmer du om at rejse hen? eller hvad drømmer du om at skabe? Start først med at finde essensen af det og begynd at udleve det allerede nu, i stedet for at vente på det en dag vil ske. Måske er det allerede lige for næsen af dig uden du har lagt mærke til det. 

Må alle dine drømme gå i opfyldelse! 

Sat Nam
Nickoline

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!