KropsbevidsthedFor at du kan få en fornemmelse for hvor essentielt det er for dig at være kropsbevidst og behandle kroppen pænt, vil jeg gerne fortælle lidt om min personlige historie.

Min kæmpe passion for kroppen og dens visdom er steget i takt med at jeg gang på gang er blevet bekræftet i at kropstransformation er vejen til personlig og spiritual vækst. Når udvikling og transformation på det kropslige plan finder sted, følger de andre dybere lag også med fordi det hele hænger sammen. Du er en helhed. Vi kan ikke skille det ad. Vi kan ikke kun tale om krop. Vi kan ikke kun tale om sjæl. Det vi kan gøre er at have fokus på en ting og så vil resten automatisk følge med. 

Det handler om at behandle kroppen godt. Behandle dig selv godt. Som var du din egen moder der tager sig af sin lille baby. Passe og pleje dig selv. At finde lykke I at være lige præcis som du er. Når du kan det vil du for alvor blomstre og du vil kunne inspirere andre til at gøre det samme. 

Det kræver øvelse at kunne passe og pleje sig selv. For jeg ved ikke med dig men jeg har personligt været rigtig god til at være hård ved mig selv. At se alle mine fejl, række mig selv ned. Forsøge at være perfekt i håb om at folk så vil kunne lide mig. Lave om på mig selv for at kunne passe ind. For hvis jeg ikke kan lide mig selv så er jeg jo nødt til at få andre til at kunne lide mig. Hvor skal kærligheden ellers komme fra? Vi kan ikke leve uden kærlighed, uden opmærksomhed dør vi. Vi kan selv se det i dyreverden når løvemor ignorerer den lille løveunge, så dør den rent faktisk. Der er endda også beviser på det fra de små børnehjemsbørn der ikke får omsorg, de dør. 

Så negativ opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed. Derfor er det godt at vi er hårde ved os selv og skælder os selv ud, finder fejl osv, for det er en form for opmærksomhed. 

Kærligheden skal komme indefra. Du er faktisk kærlighed. Din sandhed er lys og kærlighed. Så når du er væk fra din sandhed føles det smertefuldt og du kommer endnu mere væk fra dig selv og dit center når du kritiserer dig selv. Vi kan ikke stå ved os selv når vi kritisere os selv. 

Den indre form for kritik er som gift for dig. Gift for sjælen og dermed også kroppen. Din krop er nød til at spejle din indre tilstand, den måde du tænker om dig selv på. Jeg har ikke haft denstore forståelse og bevidsthed omkring mig selv, den oplevelse før jeg virkelig begyndte at arbejde med mig selv. Jeg startede i det små, fordi jeg havde det dårligt med mig selv, jeg ville bare gerne have det bedre. Min største drøm var at have mod til kunne udtrykke den jeg er, turde stå ved mig. 

Jeg startede med kniv og gaffel. Hvis jeg skal have det godt, må jeg også putte noget godt ind i mig, give selv næring. Og så give mig selv den gave at investere i mig selv, træne og tænke positivt om mig selv. Min yin og yang træning (styrketræning og yoga) satte for alvor gang i en indre proces mod at blive stærk og stå ved mig. 

Styrken var ikke kun fysisk, jeg mærkede den så meget i mit mindset, min måde at turde udtrykke mig selv på. Som jeg skrallede overflødige fedtlag af, gav slip på giftstoffer og kritiske tanker blev jeg mere og mere bevidst om hvor stor en sammenhæng der er mellem krop, sind og sjæl. Den sammenhæng jeg ønsker at du også skal opleve. 

Jeg fik forbindelse til kroppen, mærkede min styrke og mærkede også hvor mine svagheder sad. Fandt ud af at når kroppen reagerede med smerter i lænden var det et tegn på at jeg var ude af balance, for selvkritisk, hænge fast i fortiden. Jeg var tit for selvkritisk og havde for store krav til mig selv. Jeg opdagende at enhver lille skavank havde et budskab til mig og jeg oplevede min krop som mere og mere vis og samarbejdsvillig. Som en indre visdom jeg fik adgang til fyldt med skjulte ressourcer jeg ikke anede eksisterede, Min body er min body, omfavnet i kærlighed kunne jeg opnå ting jeg ikke anede var muligt. 

Mit selvværd steg til skyhøje højder og det var så vildt at tænke på at hele den her slevudviklingsproces bare startede på det fysiske med at tage min krop alvorligt, give den næring, aktivitet og fylde mit sind med positive tanker. 

Negative kritiske tanker fik pænt lov til at glide videre som skyer på himmelen. Jeg lærte at jeg selv kunne vælge mine tanker. Faktisk ser jeg det som at vi dagligt skal vælge vores tanker med omhu, lige som når vi vælger hvad for noget tøj vi skal have på, det skal matche til den vision vi har, det vi gerne vil opnå her i livet.  Det kan vi helt selv styre.

Jeg deler den her oplevelse med dig for at lade dig vide at en stor transformation kan opleves ved at tage helt små simple skridt, give kroppen de bedste betingelser for vækst (for når kroppen vækster, vækster du også), og ved at heale splittelsen mellem hoved og krop. Komme ned i kroppen og mærke hvad du har brug. Lade din indre visdom vise dig vej. Så vil du aldrig nogensinde være i tvivl om hvad du skal gøre og hvad du skal vælge. 

Kort sagt er den erfaring jeg har gjort mig selv som jeg gerne vil dele med dig at først når du lærer at spise, bevæge dig og trække vejret for at have det godt, ikke for at se ud på en bestemt måde, så begynder du at stråle. 

Dine valg begynder at ændre sig og dermed også dit liv. Du kan tune ind på din krop og lære at nære den med det den ønsker og har behov for. Når du lærer det begynder du at få det godt med dig selv og først her starter transformationen. Så er du klar til kropslig transformation?

Du kan lære meget mere på min næste workshop Kropsterapi: aktiver din sprudlende krop! 
Se mere HER

Kærligst
Nickoline

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!